IDS 2013 надминава очакванията

март 22, 2013, Дентал Трибюн БГ

Много международни посетители се присъединиха към International Dental Show в Кьолн от 12 до 16 март 2013 г. (Снимка: koelnmesse)
Много международни посетители се присъединиха към International Dental Show в Кьолн от 12 до 16 март 2013 г. (Снимка: koelnmesse)
by Dental Tribune International

 

Според последните статистически данни около 125 хиляди посетители от 149 страни и 2058 изложители от 56 страни присъстваха на 35-ото Международно дентално изложение (IDS) от 12 до 16 май 2013 г. Организаторите отчитат ръст по-специално в броя на международните участници. Като цяло те съобщават за увеличение от 6% в сравнение със събитието преди две години.

В сравнение с IDS 2011, когато около 118 хиляди души присъстваха на изложението в Кьолн, тази година се наблюдава ръст от 5.3% на изложителите, които демонстрираха своите иновации, продукти и услуги на площ от над 150 000 кв. м. Около 68% от изложителите и 48% от посетителите идват извън границите на Германия. Dr Martin Rickert, председател на Асоциацията на немските дентални производители (VDDI), сподели, че „благодарение на международния характер на събитието и различната покупателна способност на посетителите очакваме положителен ефект за текущата бизнес година и устойчиво развитие на националните и международните дентални пазари“.

Въпреки очевидното завръщане на зимата през седмицата на изложението IDS се радваше на голямо посещение от дентални лекари, зъботехници, както и от представители на денталната индустрия и учени още от първия ден. Изложителите отбелязват увеличение в частност на броя на посетителите от новопоявяващите се дентални пазари, като Китай, Русия и Бразилия. В допълнение на това все повече посетители от Япония, Турция и Украйна присъстваха на изложението в сравнение с минали години.

Организаторите отбелязват, че посетителите и изложителите показват особен интерес към CAD/CAM системите и цифровите технологии. Иновациите в профилактиката и имплантологията също предизвикаха голям интерес.

Според проучване на IDS 74% от участниците са доволни или много доволни от събитието. Благодарение на широката гама продукти и множеството иновации почти 80% са оценили изложението като добро или много добро. Като цяло около 95% от посетителите споделили, че биха препоръчали събитието насвоите бизнес партньори.

Следващото IDS ще се състои от 10 до 14 май 2015 г.

Всички основни акценти от изложбата за новостите, които бяха представени, очаквайте в специалното приложение на предстоящия брой на в-к "Дентал Трибюн".

Коментари

Напишете първия коментар в тази статия

Регистрирайте се, за да може да коментирате
 

Партньори и спонсори

© 2020 Dental.bg Всички права запазени 

DentaGama.com