10-те най-добри електрически четки за зъби за 2020 г.

29 март, 2020


10-те най-добри електрически четки за зъби за 2020 г.
Foreo ISSA 2 Електрическа Четка За Зъби
Oral-B Pro 1000 Електрическа Четка За Зъби
Philips Sonicare DiamondClean Електрическа Четка За Зъби
Електрическа Четка За Зъби Gleem
Електрическа Четка За Зъби Quip
Електрическа Четка За Зъби Shyn
Електрическа Четка За Зъби Smile Direct Club
Електрическа Четка За Зъби Waterpik
Електрическа Четка За Зъби Fairywill Sonic

Правилното миене на зъбите два пъти дневно ви помага да поддържате по-бяла и по-привлекателна усмивка си. И нещо по-важно - помага за предпазване от по-големи проблеми като лош дъх, заболявания на венците и гниене на зъбите. Но кое е по-добро, ръчните четки за зъби или електрическите? Според Американската стоматологична асоциация (ADA) и двата вида могат да работят еднакво добре, стига да се използват правилно. Но все повече и повече зъболекари препоръчват да преминете към електрическа четка, ако ви е трудно да поддържате правилни навици за миене на зъбите.


Много пациенти, които използват ръчни четки, не отдават на самото миене  нужното време и внимание, за да се свърши работата както трябва. А ръчните четки почистват само толкова бързо и продължително, колкото позволява ръката ни. В резултат на това плаката често остава в тесните, труднодостъпни места между зъбите и по линията на венеца. Електрическите четки за зъби са проектирани да се въртят и трептят с невероятна скорост, подобно на почистващите инструменти, използвани в стоматологичен кабинет. Те могат да почистват зъбите под различни ъгли с по-голяма ефективност, така че може да почистите старателно зъбите си за препоръчаното време за миене с много малко усилия.

 

Как да изберете най-добрата електрическа четка за зъби? Това зависи от личните нужди и предпочитания. Ето ги и най-добрите десет продукта, които трябва да имате предвид:


1. Oral-B Pro 1000 електрическа четка за зъби с акумулаторна батерия, произведена от Braun


Тази електрическа четка за зъби е лесна за използване и работи много добре. Има и някои допълнителни функции. Има сензор за налягане, който ще спре четката да вибрира, когато четкате твърде силно. Това помага за защита на емайла и меките тъкани в устата ви. Освен това тя има вграден таймер, който отмерва препоръчителните две минути и ще пулсира на всеки тридесет секунди, за да ви уведоми колко сте удължили допълнително самото миене.


2. Електрическа четка Fairywill Sonic


Тази електрическа четка за зъби има три различни настройки и двуминутен таймер, който изключва четката автоматично. Освен това тя има дълъг живот, който продължава до един месец ежедневна употреба само с един час зареждане. Освен това е напълно водоустойчива. Единственият недостатък е, че четката работи само с накрайници на същата марка, и тъй като това е по-малка компания, те не са толкова достъпни.


3. Waterpik&Water Flosser Combo - комбинация на електрическа четка за зъби и конец за зъби


Waterpik е добре позната компания със страхотни продукти. А с този комплект получавате както страхотна четка за зъби, така и воден конец на цената на един продукт. Комплектът се предлага с две глави за четка и пет накрайника с воден конец. Има и три режима на миене и десет настройки на налягането. Комплектът е особено полезен за хора, които се затрудняват с използването на конец или имат брекети.

 

4. Електрическа четка за зъби Shyn


Наименованието се произнася като думата “shine (шайн)”. Тази електронна четка за зъби има някои от най-добрите добавки и опции за абонамент. Можете просто да използвате четката пробно или да се абонирате онлайн, за да ви изпращат пълнители на всеки два или три месеца. Има глави за четката за избелване на зъбите, грижа за венците и антиплака. Има и опция за избор на конци, ленти за избелване и паста за зъби, които да добавите към абонамента си.


5. Електрическа четка за зъби Quip


Това е компактна четка за зъби, работеща с батерия, която се захранва от една батерия AAA. Самата четка е тънка, стилна и удобна. Също така няма зареждаща стойка или кабел, които да заемат ценно място в шкафа. Тази електрическа четка за зъби е лесна за опаковане и вземане с вас , където и да отивате, което я прави чудесна за носене в ръчна чанта или раница. И срещу малка такса, компанията ще ви изпраща по пощата нова батерия и накрайник за смяна на всеки три месеца, така че не е нужно да се притеснявате, че ще забравите за тази смяна.

 

6. Електрическа четка за зъби Burst


Тази акумулаторна четка има конусна дръжка и тясна глава на четката, които са удобни за държане и лесни за маневриране. Косъмчетата вибрират напред-назад десетки хиляди пъти в минута, но действието всъщност е много нежно, атакува плаката, а не зъбите ви. Четката има косъмчета, напоени с въглен, предназначени за допълнително избелване. А заредената четка трябва да продължи да работи няколко седмици при нормална употреба, преди да се наложи отново да я зареждате. Тази компания също може да ви изпраща нова глава на всеки 90 дни срещу малка такса.

 

7. Електрическа четка за зъби Gleem


Ако нямате опит с електрическите четки за зъби и искате да изпробвате такава без огромен финансов ангажимент, може да помислите за Gleem.  Тези четки имат тънък дизайн, подобен на ръчните четки. Те имат мека четина и таймер, за да поддържате правилното време за миене.

 

8. Електрическа четка за зъби  Smile Direct Club


Това е още една достъпна опция и е добра за някой, който иска да опита електрическа четка за зъби за първи път. Четката разполага с двуминутен таймер с време, разделено на четвъртини, така че можете да четкате всяка зона за точното време. Тя също има устойчив на търкаляне дизайн. Това означава, че четката ще остане неподвижна на едно място, за да можете да почиствате по-ефективно.

 

9. Електрическа четка за зъби  Foreo ISSA 2


Търсите дълготрайна четка за зъби? Issa 2 може да работи цяла година с едно зареждане. И за разлика от стандартните въртящи се четки, главата на тази има силиконови косъмчета, затова трябва да се сменя само на всеки шест месеца. Те се предлагат в по-добра гама от цветове, в случай че се нуждаете от четки за зъби за няколко членове на семейството.

 

10. Електрическа четка за зъби Philips Sonicare DiamondClean


Цената на тази четка за зъби е изключително висока. Но тя се предлага с пет режима на почистване, четири различни глави на четките и Bluetooth свързаност към приложение, което ви помага да проследявате навиците си за миене и каква част от зъбите и венците почиствате. Освен това четката има уникална система за зареждане, която използва стъклена чаша вместо стойка. Работи доста подобно на подложките за зареждане за по-новите мобилни телефони. Просто поставете четката за зъби вътре в чашата, за да заредите.
 

Коментари

Напишете първия коментар в тази статия

Моля, регистрирайте се, ако искате да коментирате
 

Партньори и спонсори

© 2020 Dental.bg Всички права запазени 

DentaGama.com