Ospamox Оспамокс антибиотик таблетки 1000 mg

01 август, 2023


Ospamox Оспамокс антибиотик таблетки 1000 mg
Оспамокс Ospamox антибиотик

Оспамокс е антибиотик, който се дава с рецепта. Той принадлежи към лекарствата наречени „пеницилини“ и се използва против бактерии в различни части на човешкото тяло. Ако искате да научите повече за Оспамокс антибиотик таблетки 1000 mg, прочетете тази статия, в която ще обясним как действа това лекарство, какво лекува, какви мерки да вземете и други важни неща.

 

Какво представлява Оспамокс антибиотик таблетки 1000 mg?


Оспамокс е антибиотик, който притежава активното вещество амоксицилин. Оспамокс се справя с инфекциите, които са причинени от попаднали в човешкото тяло бактерии. Той също може да се комбинира и с други лекарствени средства, с цел активно лечение на възникнала стомашна язва.


Какво е важно, преди да приемете Оспамокс?


Не бива да приемате Оспамокс антибиотик, ако имате алергия към амоксицилин или пеницилин. Алергичните реакции, които могат да се проявят с подуване на лицето или гърлото. В случай че посочените по-горе проблеми важат за вас, трябва да се допитате до лекар или фармацевт.


Предпазни мерки при прием на Оспамокс антибиотик


Вие трябва да се консултирате с лекар или фармацевт, преди да използвате Оспамокс антибиотик, ако имате проблеми с бъбреците, уринирате рядко или имате жлезиста треска, която е придружена от възпалено гърло, висока температура, силна умора и подуване на лимфни възли.


При положение че подобни проблеми са налични, консултацията със специалист е задължителна, за да бъдат извършени съответните прегледи и тестове. По този начин ще бъде уточнено можете ли да използвате Оспамокс, в какви дози да ги приемате и други важни неща за вашето лечение.


Използване на други лекарства заедно с Ospamox


Преди да започнете лечение с Оспамокс антибиотик таблетки 1000 mg, трябва да информирате вашия личен лекар, ако приемате или предстои да приемате други лекарствени средства. По този начин ще се уточни, дали приемът на Оспамокс е подходящ за вас в комбинация с други лекарства. Влезте в контакт с лекар или фармацевт, когато и ако желаете да използвате следните лекарства:


• Алопуринол;
• Пробенецид;
• Варфарин или друг лекарства предпазващи от кръвни съсиреци;
• Тетрациклин антибиотик;
• Метотрексат;
• … други видове антибиотици!


Как се приема Оспамокс антибиотик?


Приемайте Ospamox антибиотик, както ви е казал лекуващия лекар. До голяма степен дозата зависи от вашето тегло, така че специалистът ще ви даде точни насоки. Обичайната доза за всеки натрупан килограм от телесното ви тегло е от 40 mg до 90 mg, а максималната доза е 100 mg.


В какъв срок трябва да приемаме Оспамокс?


Приемайте Оспамокс, толкова дълго, колкото ви е посъветвал вашия лекар. Не прекъсвайте лечението, без да уведомите специалист. В случай че пропуснете да вземете дозата си, го направете моментално, след като се сетите. Не трябва да взимате двойна доза, за да компенсирате изпуснатата. В същото време, когато пропуснете и наваксате дозата, следващата трябва да приемете поне след 4 часа.


За какво се използва Оспамокс в стоматологията?


Оспамокс антибиотик има голямо приложение и в стоматологията. Той може да се използва при различни стоматологични интервенции, инфекции, подуване на зъб и други. Много стоматолози препоръчват Оспамокс антибиотик 1000 mg таблетки при болки в зъбите придружени с подуване. Някои пациенти обясняват, че Оспамокс влияе положително и бързо спира силния зъбобол.


Често задавани въпроси


1 – Мога ли да използвам Оспамокс при лечение на язва?
Да, Оспамокс може да бъде включен в комбинация с други лекарства за лечение на язва.
2 – Има ли ефект Оспамокс срещу зъбобол и подуване?
Да, стоматолозите препоръчват Оспамокс при подуване, а също при умерена до силна зъбна болка.
3 – Какво друго лекува Оспамокс антибиотик?
Остър бактериален синуит, остър отит на средното ухо, пневмония, остър цистит, лаймска болест, инфекции след ставно протезиране, остър стрептококов тонзилит и фарингит и други.
4 – Откъде да закупим Оспамокс антибиотик?
Оспамокс антибиотик се предлага в повечето аптеки, но трябва да бъде изписан от лекар.

Коментари

Напишете първия коментар в тази статия

Моля, регистрирайте се, ако искате да коментирате
 

Партньори и спонсори

© 2020 Dental.bg Всички права запазени 

DentaGama.com