FDI 2014 ще се проведе в Индия

юни 12, 2013, Дентал Трибюн БГ

Индийската порта
Индийската порта
by Dental Tribune International

В началото на миналия месецСветовната дентална федерация обяви, че 102-рият годишен световен дентален конгрес ще бъде проведен в Ню Делхи от 11 до 14 септември 2014 г. Събитието ще бъде организирано в сътрудничество с Индийската дентална асоциация.

В очакване на тазгодишния конгрес, който е организиран от Турската дентална асоциация в Истанбул, Световната дентална федерация закри разглеждането на кандидатурите за следващото събитие. Точно десет години след като бе организиран конгрес в Ню Делхи през 2004 г., събитието ще бъде подготвено от FDI и националния й член Индийската дентална асоциация.

„Днес Индия е страна на възможностите в денталната медицина – осведомеността за оралното здраве става все по-добра, а достъпът до здравни грижи се разширява много бързо. Това са добри новини за зъболекарите в страната, за развиващата се дентална индустрия и за успеха на предстоящия конгрес през 2014 г.“, сподели д-р Прамод Гурав, президент на Индийската дентална асоциация.

Асоциацията понастоящем има повече от 50 000 членове и работи в 28-те щата на Индия с повече от 350 локални клона. Организацията цели да постигне оптимално орално здраве за всеки индиец до 2020 г. 

Коментари

Напишете първия коментар в тази статия

Регистрирайте се, за да може да коментирате
 

Партньори и спонсори

© 2020 Dental.bg Всички права запазени 

DentaGama.com