Намери зъболекар
 

Новини

Кофердам

Кофердамът се използва за изолация на зъбите в устната кухина и представлява еластично платно обхващащо зъбите на пациента.

Пародонтоза

Пародонтозата, наречена още пародонтит, е заболяване на тъканите заобикалящи зъбите и води до лош дъх, нарушена естетика и разклащане на зъбите.

Бруксизъм. Скърцане със зъби

Бруксизмът е болестно състояние, което представлява скърцане със зъби причинено от стрес или неправилна зъбна оклузия.

Усмивка на годината 2015

Националният дентален конкурс Усмивка на годината 2015 награди българските зъболекари

Апикална остеотомия

Апикална остеотомия е хирургична манипулация, която цели остраняването на абсцес или зъбна киста, чрез премахване на апикалната трета на зъба и обграждащите я възпалени тъкани.

Какво е анафилактичен шок?

Анафилактичният шок, още познат като анафилаксия, е животозастрашаваща алергична реакция от бърз тип, която е със симптоми на зачервяване, подуване, учестен сърдечен ритъм и позиви за повръщане.

Кореново лечение на зъб

Ендодонтското лечение включва остраняването на инфектираната или възпалена пулпна тъкан и запълването на кореновите канали с каналопълнежно средство. Кореновото лечение е безболезнено под местна упойка.

Френулотомия

В буквален превод френулотомия означава изрязване на френулома. Френулотомията е лека хирургическа интервенция извършвана със скалпел, електрокаутер или дентален лазер.

Перикоронарит

Перикоронаритът е локално възпаление на венеца около короната на зъб. Причина за възпалението са микроорганизми намиращи се в зъбната плака.

Диастема

Разстоянието, между централните резци, се нарича диастема. То може да е следствие от генетични и физиологични фактори - ниско заловен френулум, конични латерални резци и наклоняване на фронталните зъби.

Дентални Рентгенови Снимки

Видове рентгенови снимки на зъби и защо моят зъболекар ги изисква

Сегментна Зъбна Снимка

Сегментната рентгенография на зъб се използва за диагностика на патология в областта на няколко съседни зъби.

Партньори и спонсори

© 2020 Dental.bg Всички права запазени 

DentaGama.com