Аугментин антибиотик таблетки 875 mg / 125 mg

23 февруари, 2023


Аугментин антибиотик таблетки 875 mg / 125 mg
Аугментин антибиотик таблетки 875 mg / 125 mg

Аугментин антибиотик таблетки 875 mg / 125 mg е продукт, който се дава чрез лекарско предписание. Антибиотикът съдържа амоксицилин и клавуланова киселина. Лекарственият продукт действа безпощадно срещу бактериите, които предизвикват различни инфекции. Една от съставките наречена амоксицилин принадлежи към лекарствената група „пеницилини“, Повече за този антибиотик, неговото приложение, какво лекува и как се използва, ще прочетете по-долу.

 

Какво представлява Аугментин антибиотик таблетки 875 mg / 125 mg?


Това е лекарствен продукт с две съставки – амоксицилин клавуланова киселина, които си помагат взаимно. Аугментин се бори с различните видове вредни бактерии, които в много случаи предизвикват тежки инфекции. Антибиотикът има положително действие срещу инфекции на средното око и синусите, инфекции на дихателните пътища, инфекции на стави и кости и други.


Продуктът се дава само с предписание от вашия лекар и може да бъде открит в повечето аптеки. Разбира се, преди да започнете лечение с аугментин, трябва да прочетете подробно листовката, в която ще намерите пълна информация. Тук също ще съобщим най-важните неща за лекарството.


Какво е важно, преди да приемете Аугментин?


Не трябва да приемате Аугментин антибиотик, ако сте алергични към амоксицилин, клавуланова киселина или пеницилин. В случай че сте имали тежка алергична реакция към друг антибиотик, това може да доведе до подуване на гърлото, лицето или кожен обрив, така че внимавайте. Не приемайте Аугментин при проблеми с черния дроб, когато сте се лекували с някой антибиотик.


Предпазни мерки при прием на Аугментин антибиотик


Вие трябва да разговаряте с вашия лекар или фармацевт, ако имате странични проблеми, които могат да се повлияят отрицателно от употребата на Аугментин. Ето и в кои случаи е препоръчително да се допитате до специалист, преди да започнете лечение с антибиотика:


• В случай че имате инфекциозна мононклеоза;
• Започнали сте лечение на бъбречни или чернодробни проблеми;
• Уринирате рядко;


По този начин лекарят ще направи оценка на състоянието ви и ще определи дозата за лечение с Аугментин, а може и да ви насочи към друг препарат, който да се справи с вредните бактерии.


Използване на други лекарства заедно с Аугментин


Обърнете се към вашия лекар ако използвате или имате намерение да използвате други лекарствени средства заедно с Аугментин. При положение че използвате алопуринол за лечение на подагра и Аугментин, е възможно да получите неприятна алергична реакция на кожата.


При положение че приемате пробенецид, лекарят ви трябва да коригира дозата на Аугментин, а в случай на прием на лекарства предпазващи от кръвни съсиреци, може да се наложи да се извършат кръвни изследвания. Това отново налага да се обърнете и да информирате лекаря си.


Уведомете вашия лекар, ако използвате метотрексат за лечение на рак или ревматични проблеми. Информирате специалиста и ако ви е предписан прием на микофенолат мофетил и други подобни.


Как се приема Аугментин антибиотик?


Приемайте Аугментин антибиотик, така както ви е посъветвал вашия лекар, без да се отклонявате от неговите предписания. За деца или възрастни с тегло от 40 кг. нагоре обичайната доза е 1 таблетка два пъти дневно. По-висока доза, която може да бъде взета е 1 таблетка три пъти дневно.


Разбира се, най-точната доза на антибиотика ще бъде определена от лекуващия ви лекар или фармацевт. Ето защо, винаги се консултирайте, преди да започнете процедурата по лечението.


В какъв срок трябва да приемаме Аугментин?


Вашият лекар ще прецени, колко дълго трябва да продължи лечението с Аугментин. Таблетките се приемат по време на хранене, а дозите се разпределят на равни интервали най-малко на четири часа. В случай че сте пропуснали прием на доза, трябва да я вземете веднага, след като се сетите, но следващата доза не бива да бъде приемана по-рано от 4 часа. Не взимайте двойна доза, за да компенсирате, а продължете лечението по стандартния начин придържайки се към употребата.


За какво се използва Аугментин в стоматологията?


Аугментин има голямо приложение в стоматологията и често е предписван при остри зъбни инфекции и стоматологични операции. Аугментин често е преписван при подуване на зъб съпроводено с болки. Повечето стоматолози одобряват действието на този антибиотик и го препоръчват на клиентите си при нужда. Той е наистина много ефикасен в стоматологията. Когато болката, обаче, е причинена от пулпит, Аугментин няма да успокои чувствителността в зъба. 


Често задавани въпроси


1 - Мога ли да използвам аугментин при лечение на кожни заболявания?
В зависимост от кожното заболяване Аугментин може да помогне след консултация с дерматолог.
2 – Има ефект Аугментин срещу зъбобол и подуване?
Да, антибиотик Аугментин е много често препоръчван при зъбобол, подуване и зъбни инфекции.
3 – Какво друго лекува Аугментин антибиотик?
Аугментин се използва против бактериални инфекции засегнали дихателната система. Той е често лекарско предписание при пневмонии и бронхити.
4 – Откъде да закупим Аугментин антибиотик?
Аугментин антибиотик е достъпен само след лекарско предписание и издаване на рецепта. Антибиотикът може да бъде открит в повечето аптеки във всеки град и населено място.

Коментари

Напишете първия коментар в тази статия

Моля, регистрирайте се, ако искате да коментирате
 

Партньори и спонсори

© 2020 Dental.bg Всички права запазени 

DentaGama.com