Milgamma Милгамма капсули

28 януари, 2024


Milgamma Милгамма капсули
Milgamma капсули се използва при профилактика и лечение на заболявания на нервната система като неврит, невралгия, неврологични заболявания при увреждане на нервите от алкохолизъм и диабет

Милгамма N меки капсули се използва за лечение на невропатии. Лекарственият продукт съдържа активните вещества бенфотиамин, пиридоксинов хидрохлорид и цианкобаламин (витамин B12). Milgamma капсули лекува заболявания на нервната система от различен произход, сред които неврити, невралгии, неврологични заболявания при увреждане на нервите от алкохолизъм, диабет и други. Лекарството влияе добре при мускулни разтежения и проблеми с гръбначния стълб.

 

Ползи от употребата на Милгамма


Милгамма се използва при лечение на следните неврологични заболявания, като повлиява добре на организма на пациентите. В повечето случаи Милгамма помага да спрем развитието на:
• Заболяване на нервната система с различен произход;
• Възпалителни неврологични заболявания (неврити);
• Неврологични заболявания придружени от болки;
• Неврологични заболявания, поради увреждане на нервите (диабет, алкохолизъм, мигрена);
• Синдром на дразнене на нервните коренчета на гръбначния стълб;
• Синдром рамо-ръка;
• Херпес-зостер;
• Парализа на лицевия нерв;
• … и други!


Всички ползи от лечението с Милгамма може да намерите в листовката на лекарството. Там са описани подробно възможностите за лечение с продукта и какви са неговите предимства.
Активните вещества в продукта спират развитието на неврологичните заболявания и се борят ефективно с тях. Ако желаете да предотвратите развитието на заболяването, то тогава Милгамма е едно от най-добрите решения да го направите. Разбира се, за целта използвайте лекарствения продукт, както го е предписал личния ви лекар. При положение че се появят въпроси, не се колебайте да се обадите на лекаря си или да ги отправите към вашия фармацевт.


Какво трябва да знаем, преди да използваме Милгамма?


В случай че сте алергични към бенфотиамин, пиридоксинов хидрохлорид или цианкобаламин, не приемайте Милгамма N меки капсули. Ако сте бременна или кърмите, то тогава трябва да вземете необходимите мерки и да уведомите вашия личен лекар, че се готвите да приемате лекарството.


При продължителен прием на Milgamma меки капсули (повече от 6 месеца), може да се предизвикат нарушения в периферната нервна система. Ето защо, трябва да се консултирате с лекаря си, който ще ви обясни, колко време и как да взимате Милгамма. При високи дози има риск лекарството да причини стомашно неразположение, главоболие или диария. Продуктът съдържа сорбитол и не трябва да се приема от хора с наследствена непоносимост към фруктоза.


Не забравяйте да информирате вашия лекар или фармацевт, ако наскоро сте приемали или се готвите да приемате други лекарства паралелно с Милгамма. По този начин ще ви бъде назначено правилното лечение, за да не се допускат грешни лекарствени комбинации..
Препоръчително е да избягвате употребата на алкохол по време на лечение с Milgamma. Взимайте капсулите след хранене. Имайте предвид, че нуждата на организма от пиридоксин се повишава с употребата на алкохол. Ето за това, не приемайте алкохолни напитки, докато се лекувате.


Как да приемаме Milgamma меки капсули?


Приемайте Милгамма, точно както ви е посъветвал вашия лекар или фармацевт. Препоръчителната доза е 3 – 4 пъти дневно по 1 капсула, ако не предписано друго. Уведомете своевременно личния си лекар, ако действието на Милгамма е прекалено слабо или прекалено силно. Не забравяйте да прочетете листовката, където има подробни съвети за пациентите.


Капсулите Милгамма се вземат след хранене с малко количество вода. Те не трябва да се дъвчат и могат да бъдат приемани по всяко време на деня. Лекарственият продукт не трябва да се приема от деца и юноши под 18 годишна възраст, поради съображения за безопасна употреба. Ако сте приели повече от необходимата доза, веднага се свържете с лекаря ви или най-близката болница.


Възможни нежелани реакции


Както всяко лекарство, така и Милгамма N може да предизвика нежелани реакции в организма. Те са със сравнително кратка честота, но трябва да ги имате предвид, за да преустановите лечението с продукта, ако това се налага. А ето и какви нежелани реакции може да предизвика Милгамма:


• Копривна треска;
• Кожен обрив;
• Задух;
• Шокови състояния;
• Стомашно-чревни смущения;
• Нарушения на функциите на периферните нерви;


Как да съхраняваме Милгамма капсули?


Лекарственият продукт, трябва да се съхранява на място, недостъпно за деца. Не използвайте лекарството след срока на годност, който е отбелязан върху опаковката. Съхранявайте Милгамма на място под 25°С и го дръжте в оригиналната му опаковка, за да го предпазите от светлина.


Не изхвърляйте лекарството в канализацията или контейнера за смет, тъй като това може да увреди околната среда. Попитайте вашия лекар, как и къде да изхвърлите продукта, който вече не използвате. По този начин ще опазите природата и ще допринесете за по-добрата чистота.


В заключение


Milgamma капсули влияе положително при невропатии и невралгии, така че можете да се възползвате от продукта и неговото положително въздействие. По-горе ви дадохме информация относно капсулите и начинът на употреба, така че можете да се посъветвате с вашия лекар, дали да използвате лекарството. Надяваме се, че сме били полезни и ви желаем много здраве и успехи.


Често задавани въпроси за Милгама


1 – Как изглеждат Милгамма капсули?
Милгамма капсули са меки овални желатинови капсули с прозрачна обвивка. Оцветени са в бяло и розово и имат аромат на ванилия.


2 – Какво лекуват Милгамма меки капсули?
Милгамма меки капсули противодействат на неврити, невралгии и неврологични заболявания.


3 – Може ли Милгамма да се приема от деца?
Не, лекарственият продукт е предназначен за хора над 18 годишна възраст.

Коментари

Напишете първия коментар в тази статия

Моля, регистрирайте се, ако искате да коментирате
 

Партньори и спонсори

© 2020 Dental.bg Всички права запазени 

DentaGama.com